سلولیت چشمی چیست ؟ و چگونه آنرا درمان کنیم
به التهاب بافت حفره چشمی به علت عفونتهای چشمی ویروسی و باکتریایی یا قارچی که عموما از ساختمان و بافتهای مجاور بالاخص سینوسهای عفونی به چشم انتقال پیدا میکند.
سلولیت چشمی یک ناحیه قرمز رنگ میباشد که در چشم و اطراف آن ظاهر میشود که قابلیت گسترش بالایی دارد.
گاهی برای کودکان و بزرگسالان چنین مشکلاتی به وجود میآید که در اکثر موارد به آن توجه نمیشود و گاهی فقط این بیماری به چشم آسیب میرساند و گاهی این مسئله حادتر شده و به سایر اعضای بدن سرایت میکند و حتی ممکن است به مغز شما آسیب برساند.
علت و درمان سلولیت چشمی
از سرایت عفونت از دستگاه تنفسی فوقانی، گسترش مجاورتی از کانونهای عفونی مجاور مانند گلمژه یا سینوزیت و یا عفونت مجراهای اشکی و میتواند دلایلی مثل آسیبهای موضعی پوست مانند آبسه، گزش حشرات یا زرد زخم ناشی شود که علائمی از قبیل افزایش گلبولهای سفید، پرخونی، قرمزی، تورم ناگهانی چشم، درد چشم میباشد به همراه یک سری علائم فرعی مثل حرکت چشم محدود و کاهش دید به همراه تب میباشد.
درمان آن با آنتیبیوتیک و استفاده از کمپرسهای گرم، زمانی که ناشی از سینوزیت باشد از قطره ضد احتقان بینی استفاده میشود. به علت نزدیکی به مغز میتواند اثرات جبران ناپذیری وارد کند باید سریع وارد عمل شوید و به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تخلیه آبسه و عفونت درمان شود.
انجام نکات زیر برای سلولیت چشمی ضروری است:
استراحت در خانه و ورزش نکردن بعد از ترخیص تا زمانی که پزشک معالج این اجازه را به شما بدهد.
کنترل علائمی مانند تب پایدار و سینوزیت و سردرد و تورم در ناحیه صورت
عدم استفاده مشترک از وسایل شخصی
تمییز کردن وسایل آلوده با هیپوکلریت سدیم
شستن دستها پس از تماس با چشم
سلولیت چشمی خفیف اغلب با استفاده از آنتیبیوتیکهای خوراکی و با پیگیری در اکثر موارد درمان میشود. باید توجه داشته باشید که در کودکان کمتر از یک سال که بیماریشان به همراه علائم شدید مثل استفراغ، بیحالی، تب بالا حتما باید از آنتیبیوتیکهای وریدی استفاده کنند و در بیمارستان بستری شوند.
دقت داشته باشید که درمان به موقع بیماریهای عفونی بخصوص بیماریهای عفونی اطراف چشم بسیار مهم و نقش مهمی در پیشگیری آن دارد.
- ۹۷/۱۱/۱۹